CFO sökes till House Be

Vill du vara med och bygga upp ekonomifunktionen i en relativt ny koncern där du får möjlighet och mandat att påverka utveckling och affär? Trivs du i en snabbrörlig ”startup-miljö”, där du delar kontorslokal med ett stort gäng andra inspirerande människor? Tycker du det är kul och utvecklande att variera dina uppgifter; att ”get your hands dirty” ena dagen medans du sitter och pratar affärsstrategier på ett styrelsemöte nästa dag? Kan du tänka dig att jobba ifrån Åre eller Stockholm? 

Vi söker en affärsinriktad, prestigelös CFO till en ny roll hos oss på Coworkingbolaget House Be. I rollen som CFO kommer du vara en central och självklar del i bolagets tillväxtresa. Du kommer, i nära samarbete med vår ledning, styrelse och kärnverksamhet, utveckla bolagets ekonomistyrning och struktur framåt, och även påverka bolagets affär men du kommer också att ta ett väldigt operationellt ansvar att exekvera på din egen uppsatta struktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för ekonomi, uppföljning, redovisning, prognoser och kalkyler samt analyser av verksamheten och Business Case
 • Ansvar för intern och extern rapportering, inkl rapportering till styrelse
 • Kontakt med outsourcing-partner av löpande redovisning (ev ta hem denna funktion internt)
 • Projektledare / Projektstöd i systemimplementering av fortnox i vårt medlems-CRM (Nexedus) samt potentiellt nytt BI verktyg
 • Extern fakturering (till medlemmar och partners) samt intern koncernfakturering mellan bolagen
 • Stötta VD med;
  • Prisstrategier och maximerad lönsamhet på våra medlemsskap
  • Analysera och föreslå lösningar för optimerad lönsamhet i våra lokaler
  • Övrig KPI tracking
  • Finansieringsfrågor
  • Kapitalanskaffning
  • Potentiell M&A
  • Vid behov – andra affärer
 • Sekreterare i styrelsen
 • Övriga allehanda uppgifter som finns i ett litet bolag
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är utbildad ekonom eller motsvarande och minst 5 års relevant erfarenhet. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat i en liknande roll eller som Business Controller på ett mindre koncernbolag, gärna inom tex fastighetsbranschen, kontorshotellsbranschen eller konsultverksamhet / tjänstebolag. Meriterande om du också har kunskap om bokföring.

Du kan också vara mer av en senior; där du har valt att kliva av ekorrhjulet, kanske har du suttit som CFO för ett lite större bolag i många år och känner att det är dags att testa ett annat typ av liv i tex Åre, ett liv som inte behöver innebära 80-timmarsveckor..

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som, liksom oss, går igång på att bygga processer, funktioner och att skala ett bolag så effektivt som möjligt samtidigt som du har ekonomin och affären/lönsamheten i fokus. För att passa in hos oss behöver du vara en prestigelös person som har driv och är handlingskraftig. Du har inga problem att jobba hårt, men förstår värdet av att ha kul och att kunna andas då och då enligt House Be’s värdeord WORK – PLAY – BE. Rollen sträcker sig från högt till lågt och vi hjälps åt.

Vad erbjuder företaget dig?

House Be startades i Åre och har gått ihop med två andra aktörer, Great Space i Sundsvall och Hink i Härnösand. Tillsammans har vi bildat en koncern under varumärket House Be. Senaste året har mycket handlat om att få ihop dessa tre bolag till ett, samtidigt som vi har expanderat på fler ytor och orter. House Be finns just nu på sex platser i norra Sverige. Men vi nöjer oss inte där. Vi vill ge ännu fler människor rätt förutsättningar för att lyckas, på den plats där de faktiskt vill leva och bo. Här kommer du garanterat få vara med på en spännande tillväxtresa, vi erbjuder dig en bred roll där du verkar nära affären och ledningen. Vi är nu tio drivna, smarta och passionerade personer som jobbar i bolaget och vi vill bli fler. Vi ser fram emot din ansökan!

Placeringsort:

Huvudkontoret i Åre men vi är flexibla och har personal utspridda på flera platser. 

Arbetstid:

Vi skulle gärna se en 40-50%-ig tjänst till en början med start så snart som möjligt. Efter sommaren ser vi att tjänsten bör ökas till en heltid. Dock är vi öppna för alternativ så sök även om dina preferenser är lite annorlunda så tar vi en dialog.

Entreprenörskap är vårt tillstånd. Nyfikenhet är vårt tillvägagångssätt. Nätverkande en naturlighet. Hållbarhet en självklarhet. Vi ger tillbaka. ​
Vi är House Be