House Be Logo

Det ska va` njut att jobba

Vad som började från gräsrötterna av ett gäng passionerade entreprenörer, har snabbt blivit till något större.

Norrland, med dess berg, vidsträckta natur och ändå närhet till havet har länge varit en del av Sverige som lockat till sig många kreativa och friluftsälskande människor från hela världen. Detta har i sin tur bidragit till att nya industrier etablerat sig i Norrland, b.la. ett starkt entreprenörscommunity.

I takt med att fler entreprenörer, digitala nomader och hemvändare flyttade från storstäderna till mindre städer i Norrland blev det tydligt att det saknades något. En samlingsplats, för att dela idéer, nätverka, göra affärer och få inspiration och hjälp med att ta sitt bolag till nästa nivå. 2016/2017 så skedde, oberoende av varandra, ytterligare några viktiga etableringar i Norrland. Tre Co-working aktörer öppnade portarna med ett års mellanrum i Åre, Härnösand och Sundsvall; House Be, Hink och Great Space.

Inflyttningen till, samt nystartandet av bolag i dessa orter eskalerade ytterligare tack vare möjligheterna dessa nav erbjuder och nu ökar efterfrågan på Co-working i hela Norrland och i andra mindre städer och knutpunkter runt om i Sverige.

Vintern 2018/2019 tog dessa bolag ett stort steg tillsammans för Sveriges entreprenörer, tillsammans bildade de ett gemensamt House Be som nu finns på åtta orter i Norra Sverige; Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand, Åre, Östersund, Sundsvall och Hudiksvall.

Det har nu blivit dags att ta nästa stora kliv för företagandet i Sverige – vi ska ge ännu fler bolag och personer möjligheten att få verka från ett House Be i många fler städer runt om i Sverige.

House Be i Åre, ”hus B” tidigare en kurort med åres skidsystem i bakgrunden.

Teamet

Vi vet att det finns fler människor som oss; Aktiva entreprenörer som vill blanda sin passion i livet med sitt driv i arbetet. Vi älskar att jobba hårt och se att våra mål blir verklighet, oavsett om det är att hoppa med skidor från en klippa i ett moln av snö eller om det är att bygga upp Sveriges bästa företagsnav och Co-workingyta. Det börjar alltid med laget. Digitala kommunikationsstjärnor, Skalbarhetsexperter, fastighetsproffs, eldsjälar, go-getters. Det är vi. Vi är House Be.

Jenni Olá

House Manager Åre & Östersund

Ulrika Boström

Community Manager Luleå

Sabina Jonsson

House Manager Skellefteå

Linea Larsson

Community Manager Skellefteå

Gabriella Wahlström

Community Manager Umeå

Pia Berggren

Community Manager Umeå

Ellen Eriksson

Community Manager Härnösand

Petra Abrahamsson

Community Manager Sundsvall

Anna Bodell

Community Manager Hudiksvall

Samantha Wellsten

Husvärd Åre

Management

Vi vet att det finns fler människor som oss; Aktiva entreprenörer som vill blanda sin passion i livet med sitt driv i arbetet. Vi älskar att jobba hårt och se att våra mål blir verklighet, oavsett om det är att hoppa med skidor från en klippa i ett moln av snö eller om det är att bygga upp Sveriges bästa företagsnav och Co-workingyta. Det börjar alltid med laget. Digitala kommunikationsstjärnor, skalbarhetsexperter, fastighetsproffs, eldsjälar, go-getters. Det är vi. Vi är House Be.

Styrelse

En stor anledning till att vi jobbar så strukturerat och målinriktat som vi gör är för att vi har en mycket proffsig styrelse. En styrelse som hjälper oss att peka ut och behålla riktningen i det vi gör, som tror på vår vision och förstår vår kultur – Work, Play, Be. Som stöttar oss i frågor som rör kapitalanskaffning, skalbarhet och expansion, avtalsfrågor, ekonomifrågor och mycket annat. Möt vår styrelse:

Christer Bois

Delägare och Styrelseordförande

Ulrika Viklund

Ulrika Viklund

Medgrundare och Styrelseledamot

Emil Westerlind

Delägare och Styrelseledamot

Hitta ditt nya drömjobb på någon av våra orter

House Be finns just nu på åtta platser i norra Sverige; Åre, Östersund, Skellefteå, Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand & Hudiksvall. På vår karriärsida hittar du jobbannonser från vår community med hundratals olika medlemsföretag.